Mystic Nails – A márka, ahol valóban számít a fenntarthatóság

Két éve kezdtünk el újra együtt dolgozni a Mystic Nails Hungary Kft.-vel éves katalógusuk készítése kapcsán. Megrendelői oldalról egyértelmű igény volt, hogy látható nyoma legyen a kiadványon a fenntarthatóságnak, mert hangsúlyos a cég elkötelezettsége a téma kapcsán. Mind az éves termékkatalógusuk, mind az egyéb papírtermékeik FSC védjegy jelzéssel jelentek meg, azaz a kiadványok készítéséhez használt papír ellenőrzött erdőgazdálkodásból származott. A cég nemcsak a nyomtatott termékeiknél, hanem egyéb területen is kiemelten fontosnak tartja a környezettudatos szemléletet. Mik ezek?

  • A termékeket környezetbarát csomagolásban szállítják a vásárlóknak.
  • Kizárólag papír alapú ragasztószalagot használnak a dobozokhoz.
  • Alapanyagaik 96%-a vegán.
  • Állatkísérlet-mentes termékek.
  • Az irodákban újrafelhasznált papírt használnak, és szelektíven gyűjtenek hulladékot.

 

Az illetékes hatóság Fogyasztóvédelmi Osztálya vizsgálatot kezdeményezett nemrég a webshop.mysticnails.hu-n található ZÖLD állításokkal kapcsolatban, és minden vonatkozó engedélyt, adatlapot, minősítést, nyilatkozatot bekért és jóváhagyott. Tehát mindezen állításokat igazolta. 

Mivel mind az ügyvezető, Gyimesi László és testvére, az alapító Gyimesi Dóra is fiatal szülők, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a felnövekvő generációnak példát mutassanak a Föld megóvásában. Ez a szemlélet mindenfajta tevékenységnél igaz: a mindennapi cégműködésben éppúgy, mint a társadalmi felelősségvállalásukban (pl. nemrég 50 fát ültettek a vásárlók nevében a Green Wednesday kampányon belül, amelyet felterjesztettek az Európai Hulladékcsökkentési Hét versenyszámai közé). 

A cég a promóciós termékeit is e szemlélet alapján választja ki, és előnyt élveznek a lebomló vagy újrahasznosított alapanyagból készített ajándéktárgyak.  

Mystic Nails weboldala: https://webshop.mysticnails.hu/