100 % – a fenntarthatóságról szerintünk

Napi szinten egyre több tartalom foglalkozik a klímavédelemmel, fenntarthatósággal, emiatt a mindennapi életünkben bekövetkező változásokkal. Egyre több kérdés merül föl bennünk, mi az, amit az egyén szintjén megtehetünk, hogy hatással legyünk környezetünk védelmére. Fogyasztói társadalomban élünk, azaz a napi fogyasztásunk, a választásaink, a tudatosságunk hozhat ebben változást.

Trendszerűen látszik, hogy a napi vásárlásainknál preferáljuk a csomagolás nélküliséget, illetve szívesebben választunk lebomló vagy újrahasznosítható csomagolásban polcokon megjelenő termékeket. A kereskedelmi láncok fölismerve ezt már követelményként határozzák meg beszállítóik felé a fenntartható és lebomló termékcsomagolások meglétét. A megváltozott piaci körülmények pedig hozzák az igényt az érintésmentes vásárlásra, előtérbe helyezve a biztonságot.
Az elmúlt időszak megmutatta, hogy a globális beszerzési láncok sérülékenyek, blokád helyzetben az ellátás biztonságát veszélyeztetik, így célszerűbb közelebbi gyártótól, beszerzési forrásból vásárolni. Ez a téma érinti a termékcsomagolások világát is.
Magyarországon 2021 júliusától tiltják az egyszerhasználatos műanyagok fölhasználását. A piac érdeklődése már trendszerűen elindult a fenntarthatóság irányába. Ha a gyártói oldalt nézzük, az kerül helyzetbe, aki hamarabb lép.
A papír alapú megoldások föl fogják venni a versenyt!