Innovariant Nyomdaipari Kft.

Innovariant
 • Innovariant Nyomdaipari Kft.
A minőség lenyomata

Műszaki kiadványok – Használati útmutató

Műszaki kiadványok – Használati útmutató

Tudta?

Használati utasítást 1997 óta kötelező minden termékhez magyar nyelven is adni. A használati és kezelési útmutató adása a gyártó kötelessége, amennyiben ennek a gyártó nem tesz eleget, akkor a forgalmazó köteles azt pótolni. Elsődlegesen a gyártó az a piaci szereplő, aki már a forgalomba hozatal előtt köteles a termékét biztonságosan kialakítani, megfelelő címkével, jelölésekkel és dokumentumokkal ellátni.

Az útmutató tartalma

A használati és kezelési útmutató a vásárlási tájékoztató része. A használati és kezelési útmutató tartalmazza a termék rendeltetésszerű használatához, működtetéséhez, kezeléséhez, eltarthatóságához, felhasználhatóságához szükséges feltételeket és ismereteket, a minőségtanúsítás pedig a terméknek a vásárló számára lényeges tulajdonságairól, főbb minőségi, műszaki és egyéb jellemzőiről, minőségi osztályáról ad tájékoztatást.

Kötelező előírások

Az áruk egy része csak használati és kezelési útmutatóval hozható forgalomba. A használati és kezelési útmutatóban a fogyasztókat magyar nyelven, közérthetően és egyértelműen tájékoztatni kell az áru rendeltetésszerű használatának módjáról, minőségének megtartásához szükséges különleges tárolási, kezelési feltételekről, amennyiben azok az áru minőségmegőrzési időtartamát, illetve felhasználhatóságát nagymértékben befolyásolják.
Az importáruk esetében az árukhoz csatolt idegen nyelvű útmutatóval azonos tartalmú, magyar nyelvű használati és kezelési útmutatót kell a fogyasztó számára biztosítani.
A gyártó köteles biztosítani a megfelelő használati és kezelési útmutatót, amennyiben az hiányzik, a forgalmazó köteles pótolni.

Formátumát tekintve az útmutató lehet vágott, hajtott, tűzött termék. Nagyobb terjedelmű ismertetők terén ragasztókötött verzióval is lehet találkozni.
Alapanyag választás tekintetében jellemzően ofszet papírra készülnek, jellemzően 1 szín fekete, vagy fekete plusz egy kísérőszín nyomtatásával.

Kérjen árajánlatot!

Galéria

Kérjen árajánlatot!

 • Koncsek Tamás

  projekt menedzser
 • +36 62 493 626
 • Köszönöm megkeresését!

Kiemelt termékeink

Elérhetőségek

Innovariant
Nyomdaipari Kft.
6750 Algyő, Ipartelep 4.
Tel.: +36 62 493 626,
+36 62 493 638
Fax: +36 62 493 914
info@innovariant.hu

 • Skoda Rally Team Hungary
 • Széchenyi 2020
 • Certop ISO 9001
 • Certop ISO 14001
 • Proud BNI Member
 • Könyvtár ház